GINOP-5.3.2-16-2016-00286

A kedvezményezett neve: MEMFO Nonprofit Kft.

A projekt címe: ’Rugalmas foglalkoztatást bevezetése a MEMFO Nonprofit Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 8.083.197,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 84%

A projekt tartalmának bemutatása: A Kft. működési módja a támogatási kérelem benyújtása előtt is igen rugalmas volt, tekintettel a megváltozott munkaképességű dolgozókra. A projekt tárgya ennek kiegészítése a vezetés és az irodai dolgozók számára bevezetett rugalmas formákkal. Az új foglalkoztatás bevezetése egyúttal alkalmat ad a munka és magánélet jobb összehangolása mellett a vállalat vezetésének a belső működés áttekintésére, a belső együttműködés és a teljesítmény értékelés fejlesztésére, az erőforrásokkal való gazdálkodás fejlesztésére. Ehhez kapcsolódóan lehetőség nyílik piaci a stratégia pontosítására, a belső működési rend fejlesztésére.

A munkakör átszervezéshez, rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó tervezett munkajogi, pénzügyi, szervezetfejlesztési és humán erőforrás-fejlesztési lépések.

Tanácsadási segítség: szabályzatok, munkaügyi dokumentumok megújítása, TÉR rendszer bevezetése, belső munkafolyamatok felülvizsgálata, IT tanácsadás, összesen 35 tanácsadói nap. Műhelymunkák, vezetői és dolgozói csoportok, átalakított munkakörbe kerülők részvételével: rugalmas foglalkoztatás stratégiai fenntarthatóságának biztosítása, a belső szervezeti folyamatok igazítása a változásokhoz, új fejlődési területek kijelölése, a bevezetett változások megismertetése, képzés és a bevezetés támogatása. Összesen 16 alkalom.

Belső vállalati képzés a rugalmas foglalkoztatás bevezetése által érintett vállalati folyamatok változásáról, a várható módosításokról. Összesen 1 belső képzési nap.

A Kft. dolgozói közül az átalakítás eredményeként 8 munkakörben 10 fő munkája kerül átalakításra, 7 fő kötetlen munkarendbe kerül, 3 fő, törzsidő-peremidős rendszerben lesz foglalkoztatva a vezetés, irányítás területén. Ez a fajta munkarend megfelel a MEMFO Kft. termelési, piaci feladatainak és a dolgozók igényeinek egyaránt.

A projekt keretében munkahelyi mentori feladatot ellátó munkatárs bemutatása. A mentor végzettsége, alkalmassága, és a vállalkozásnál betöltött pozíciójára.

A rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez a meglévő eszközpark kiegészítése szükséges, annak érdekében, hogy a munkavállalók távoli munkavégzése megfelelően működhessen (laptopok, táveléréses nyomtató és a hozzá kapcsolódó rendszer beüzemelése).

A projekt keretében megvalósított munkaszervezési kultúra javítása segíti a munkavállalók, különösen a munkavállalást állapotával/helyzetével nehezen összeegyeztetni tudó munkavállalók körében, az egyedi igényeinek jobb kielégítését, a munkafolyamatok szervezettségének növelésével, az egyedi, sajátos helyzetek rendszerbe illesztett, generális figyelembe vételével. Ezzel a munkavállalók számára tartósan biztosított az egyedi helyzet figyelembe vétele.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.02.28.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00286