Megjelent ügyvezető igazgatónk, Oplaznik Gabriella könyve, amelynek címe Útikalauz az önfoglalkoztatásról. A könyv 2024. február 1-jén került először a nagyközönség elé, a MEMFO 25. születésnapi ünnepségén.
Gabi azért írta meg ezt a könyvet, mert szerette volna az eddig összegyűjtött tapasztalatait valamilyen formában összegezni. A könyv célja, hogy támogatást adjon mindazoknak, akik éppen most vágnak bele vállalkozásba, vagy cégépítésbe. Azoknak szeretné átadni tapasztalatát, akik az út elején állnak és bár tele vannak inspirációval, lendülettel, mégis vannak pontok, amikor elbizonytalanodnak. A könyv azonban értékes gondolatokat tartogat gyakorló vállalkozók számára is. A benne foglalt gondolatok egy-egy nehéz helyzetben megerősítést adhatnak, a történetekből, megélésekből erőt, motivációt lehet meríteni. Gabi beenged a kulisszák mögé, őszintén és nyíltan beszél azokról az időszakokról is, amikor úgy érezte, hogy legszívesebben feladná.
A könyvben van szó határozottságról, vezetési stílusról, a visszajelzés fontosságáról, kollégák szerepéről, a csapat fontosságáról. És persze számos olyan kérdésről, ami a legtöbb cégvezetetőt foglalkoztatja, azonban lehetséges, hogy nem meri megkérdezni vagy éppen bevallani.

A könyv tehát útmutató, összefoglaló és egyfajta vallomás mindarról, ami az elmúlt 25 évben a MEMFO cégvezetőjét, tulajdonosát foglalkoztatta.

Az „Útikalauz az önfoglalkoztatásról” című könyv  megvásárolható Komáromban, a Mozaik – Könyvesbolt és Kávézóban (2900 Komárom, József Attila u. 2.)